Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Expedition Parfym" by Jenny Lantz # eBook PDF Kindle ePub Free

Expedition Parfym

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Expedition Parfym
  • Author : Jenny Lantz
  • Release Date : January 14, 2020
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 971 KB

Description

I alla tider har mÀnniskan lockats av vÀldoft, men genom Ären har metoderna för att lukta gott (och dÀmpa stank) sett vÀldigt olika ut. FrÄn brÀnd harts i det antika Egypten till svavel och essentiella oljor i det medeltida Europa. PÄ 1900-talet exploderade parfymindustrin, och den kom alltmer att handla om marknadsföring och paketering, kÀndisar och modehus.
Under de senaste decennierna har dock nischmÀrken helt förvandlat parfymlandskapet. Parfymörerna har klivit fram i rampljuset, digitaliseringen har gjort det lÀttare att prata om och mötas kring parfym och dÀr andra konsumtionsgrenar stÄr inför retaildöden blomstrar parfymbutikerna. Dofter - sÄ intima och svÄrbeskrivna - har blivit nÄgot socialt. Parfym har blivit ett sÀtt att umgÄs.
I den hÀr boken berÀttar Jenny Lantz om den hÀr rörelsen. Hon försöker hitta dofternas essens och parfymhusens sanningar, och har trÀffat otaliga nyckelpersoner runt om i vÀrlden som ger avslöjande inblickar i en tidigare hemlig vÀrld. Vi fÄr ocksÄ lÀra oss det mesta om noternas egenskaper, doftfamiljernas karaktÀr och om banbrytande nÀsor och parfymer. Genom att rikta en skarp lins mot ett av 10-talets viktigaste populÀrkulturella uttryck lyckas Jenny Lantz samtidigt berÀtta nÄgot större om vÄr samtid - om individualisering, konsumtion och den intensiva jakten pÄ upplevelser.


Free PDF Books "Expedition Parfym" Online ePub Kindle